Videogaléria 2024


Podcast Zmysel pre priemysel #6 – Jadrová energetika

Slovensko má našliapnuté na to, aby sa stalo prvou krajinou, ktorá vďaka jadrovej energetike nielen plne dekarbonizuje svoju výrobu elektriny, ale stane sa aj jej významným čistým vývozcom. Jadrová energia je mimoriadne koncentrovaný zdroj energie, ktorý produkuje oveľa menej odpadu, vyžaduje si oveľa menej materiálov a zaberá menej miesta v porovnaní s inými formami výroby elektriny.

Vyššie uvedené naznačuje, že v ďalšej časti podcastu sa budeme rozprávať o jadrovej energetike s Ing. Petrom Spilým, obchodným riaditeľom spoločnosti PPA ENERGO s.r.o. a Ing. Lukášom Dubrovayom, riaditeľom technického úseku PPA ENERGO s.r.o.

25.6.2024

Národné fórum údržby 2024

Kedy podnik vyrába s vysokou efektivitou? Keď linky, stroje a zariadenia fungujú bez porúch, keď nedochádza k prestojom. O takýto ideálny stav sa svojimi výkonmi snažia oddelenia údržby. Aké sú aktuálne trendy v tejto oblasti a aké výzvy pred údržbármi a údržbou aktuálne stoja?

Nielen na tieto otázky odpovedal zaujímavý odborný program a sprievodný výstava medzinárodnej konferencie Národné fórum údržby 2024. ATP Journal, ako hlavný mediálny partner prináša z podujatia exkluzívnu videoreportáž, v ktorej vám priblížime nielen atmosféru podujatia, ale aj rozhovory s viacerými poprednými odborníkmi z oblasti údržby.

25.6.2024

Prípadová štúdia EPLAN - ELIN PRO s.r.o.

Práca projektanta elektrických zariadení je kreatívna, tvorivá činnosť s ktorou ide ruka v ruke aj zodpovednosť. Každá nepresnosť alebo chyba v projekte môže znamenať nielen zmätok pri realizácii, ale aj ohrozenie či už majetku alebo v horšom prípade zdravia ľudí. Veľkou mierou sa na kvalite projektu podieľa odbornosť a skúsenosti projektanta, ako aj samotné nástroje, ktoré pri projektovaní využíva. Ing. Rudolf Štober (ELIN PRO s. r. o.) je už dve desaťročia projektantom a sám sebe šéfom zároveň. A pri svojej práci už dlhé roky využíva softvérové nástroje EPLAN.

http://elin.sk/

https://www.eplan.cz/

18.6.2024

ATP Journal 6/2024 - príhovor šéfredaktora

Niektoré veci sa menia doslova zo dňa na deň. V technológiách sú tieto intervaly o niečo dlhšie, ale stále hovoríme o každoročných inováciách. A potom sú odvetvia, ktoré zvykneme nazývať konzervatívne. Taká bola doteraz aj energetika. O tom, že už to v posledných rokoch neplatí a do najbližšie obdobia ani platiť nebude, vás presvedčíme v júnovom vydaní. Nebude to ale jediná téma – pridali sme k tomu aj priemyselný cloud, edge technológie a... .

Svoje produkty a riešenia predstavia okrem iných aj spoločnosti Brady a GHV Trading.

17.6.2024

MSV 2024 v Nitre

v dňoch 21. – 24. 5. 2024 sa na výstavisku Agrokomplex v Nitre uskutočnil 29. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu.

Výstavisko sme navštívili s našou redakčnou kamerou a mikrofónom, ku ktorému sme si pozvali niekoľkých vystavovateľov. O svoje názory sa s nami podelili zástupcovia spoločností Balluff Slovakia, M-D-J, MICRO-EPSILON Czech Republic a SCHUNK Intec. Okrem ich odpovedí prinášame aj pohľad na atmosféru veľtrhu počas jeho druhého dňa.

06.6.2024


IPA - USA TOUR 2024