Aj pre rok 2024 si výrobca pripravil množstvo noviniek, a to na poli hardvéru, teda nových modelov, aj na poli obslužného softvéru. A hneď v prvom prípade ide o zásah do toho úplne najpopulárnejšieho modelu.

HIKMICRO B20S a režim SuperIR

Pravdou je, že nejde o zásah do samotnej meracej sústavy. Čip aj objektív sú rovnaké, teda 256 x 192 pixelov, citlivosť 40mK a frekvencia 25 Hz, ale úplne nový je displej kamery s rozlíšením 640 x 480 (B20 bola osadená displejom s 320 x 240). To umožňuje plne využiť funkciu, ktorú počas posledného roku výrobca implementoval do väčšiny svojich modelov s názvom SuperIR (stačí aktualizovať firmvér a rozšíriť si tak funkčnosť staršieho modelu). Ide o technológiu využívajúcu vysokú snímkovaciu frekvenciu čipu 25 Hz a výkon procesora kamery na vylepšenie snímok na vyššie rozlíšenie. Detaily a kontúry snímok sú potom zreteľnejšie. Pri staršej kamere B20 bolo možné túto funkciu použiť iba v uloženej snímke. Model B20S je vďaka novému displeju schopný túto funkciu použiť aj v živom náhľade. Druhotným efektom nového displeja je lepšie vyzerajúca grafika menu prístroja a pohodlnejšie ovládanie. Už aj tak skvelý pomer ceny a výkonu tejto kamery je ešte o kúsok lepší.

HIKMICRO MINI3

Modely určené pre mobilné telefóny a tablety si našli miesto u používateľov, ktorí využívajú kameru iba občas, alebo chcú malé kompaktné zariadenie do vrecka. Pre tých náročnejších sa ponuka modelového radu Mini rozšírila o model HIKMICRO MINI3. Modul je osadený čipom s vyšším rozlíšením ako bežné rady (384 x 288 pixelov) a manuálnym ostrením. Z mobilného telefónu s Androidom a USB-C tak urobí veľmi výkonný a kompaktný nástroj.

Softvér HIKMICRO Viewer a HIKMICRO Analyzer

Pohodlná práca s kamerou bezpodmienečne vyžaduje profesionálny, prehľadný a ľahko ovládateľný softvér. Pre všetky kamery HIKMICRO je k dispozícii voľne šíriteľný softvér pre mobilné zariadenia aj PC. Obidve verzie sa dočkali značného rozšírenia funkcií. Ten mobilný napríklad umožňuje veľmi jednoduché pripojenie a prácu s kamerou (okrem úplne základných modelov majú všetky kamery HIKMICRO wifi) pomocou skenovania QR kódu. Nie je tak potrebné zložité nastavenie. Po pripojení kamery môže priamo na displeji mobilného telefónu zobraziť náhľad z displeja kamery s možnosťou ukladania snímok alebo videí a samozrejme aj nastavenie parametrov merania. Rovnako umožňuje jednoduché stiahnutie dát pri pamäti kamery alebo rýchlu aktualizáciu firmvéru kamery.

Rovnako zásadnou aktualizáciou prešiel softvér pre PC HIKMICRO Analyzer. Popri prehľadnej knižnici, kde môžete snímky jednoducho triediť, je samozrejmosťou pokročilá editácia a tvorba správ Tieto správy možno generovať na základe preddefinovaných aj používateľsky editovateľných šablón. Výstupom môže byť pdf či ďalej editovateľný odt súbor pre MS Word alebo Open Office. Rovnako ako pri mobilnej verzii možno aj tu zobraziť živý náhľad z kamery, ktorá je pripojená cez USB (UVC cast). Samozrejmosťou je lokalizácia do českého jazyka pri firmvéri kamier aj pri softvéri.

Pozrite si kompletnú ponuku kamier a získajte kontakt na našich technikov a ďalšie informácie. Radi vám poradíme alebo pomôžeme s výberom (nielen) kamier HIKMICRO aj na našich stránkach www.ghvtrading.sk 

Ing. Ján Kančo
www.ghvtrading.sk